Flyve med en baby

Flyve med en baby

Flyve med en baby – bare tanken om det kan få de fleste nybagte mødre til at hyrperventilere.

Træt af vintervejret? Overvejer I at rejse mod varmere himmelstrøg? Men skælver I lidt ved tanken om at have en lille tumling med på rejsen?

Vi har samlet lidt gode råd til, at rejse med en lille egenrådig rejsemakker.

Vores erfaring siger; Spring ud i det. Babyer og små tumlinge er fantastiske rejsekammerater, så længe I som forældre, sørger for at tage den med ro, og lade være med at stresse.

Tips til lufthavnen

 • Sørg for at være i god tid, hvis I stresser mærker baby det straks, og det kommer ingen til gavn.
 • Sørg for at baby er mæt når I flyver. Hvis barnet stadig ammes eller får flaske, er det oplagt at give en tår mælk ved start og landing. Det afhjælper dumme propper i ørene.
 • Skift barnet, inden I går ombord på flyet. Der er pusleplads i alle fly i dag, men det er trangt og besværligt, og ikke alle babyer bryder sig om det.
 • Fortæl, hvad der sker, og gør det til en oplevelse at rejse – det er sjovt at rejse, og det kan også sagtens gøres sjovt at flyve med baby.

På flyet

 • Bestil evt. en lift ved det flyselskab I skal rejse med. Det giver jer mulighed for at lægge baby til at sove.
 • Medbring nyt spændende legetøj, lidt snacks og andet til at distrahere når I letter.
 • Hvis jeres barn er sensitiv overfor lyd, kan I investere i et headset der gør kabinelarmen mere tålelig. Der findes gode høreværn til børn, der ikke koster en formue. Se fx. disse til kun 148 kr
 • Husk en bæresele!
  • I får kilometer lange arme af at skulle løfte på jeres barn under en hel flyvning. Måske skal I op at stå for at berolige den lille, her er en bæresele guld værd.
 • Giv baby flere lag tøj på.
  • Der er ofte koldt ombord på flyet, og aircondition kører på fuld drøn derudaf. Derfor kan det være praktisk at have flere lag tøj på – så I hurtigt kan tilpasse varmen.
 • Slap af! Jeres indstilling til det hele smitter af på jeres barn. Hvis I sørger for at have en positiv indstilling til at flyve med en baby, så skal det hele nok gå!

Husk på at det i sidste ende er det hele værd. I kommer ud og oplever verden sammen, som en lille familie.

Godt at vide inden I skal flyve med en baby:

Kan man tage babymad med ombord på flyet?
At skulle flyve med baby kræver at I medbringer lidt proviant. Både hvis baby bliver sulten, men også for at få tiden til at gå.
Babymad og modermælkserstatning er tilladt at medbringe gennem sikkerhedskontrollen – ofte også over de tilladte 100 ml.. Dog vil I højst sandsynligt opleve, at de i sikkerhedskontrollen udfører tests på det mad I medbringer, eller beder jer om at smage på det.

Kan vores baby få sit eget sæde?
Når man rejser med et barn under 2 år, får man som udgangspunkt ikke ekstra sæde til barnet. Det kan godt gøre flyveturen lidt mere besværlig og klemt.
Når I kommer ombord på flyet kan det være en god ide lige at ‘scanne’ omgivelserne. Måske der er en række tomme sæder, hvor I kan få lov til at opholde jer, så der er lidt mere plads.

Kan vi have en klapvogn med i lufthavnen?
Langt de fleste flyselskaber tilbyder at man kan medbringe en let klapvogn hele vejen ud til flyet. Fx. en babyjogger, paraplyklapvogn eller i den størrelsesorden.

Forhør dig hos flyselskabet om deres regler.

Alternativt har de fleste lufthavne klapvogne man kan låne, indtil flyet afgår.

Hvad hvis baby skriger ombord på flyet?
Uden tvivl alle forældres største frygt ved at flyve med en baby, og noget der kan give sved på panden blot ved tanken.

Hvis jeres barn skulle blive ked af det under flyveturen, er der ikke andet for end at trøste som I plejer. Den eneste forskel er, at der her er folk der kan se jer. Det kan være stressende, men langt de fleste medrejsende har faktisk enormt stor medfølelse og forståelse overfor de små væsner, så lad jer endelig ikke skræmme af det.
Rigtig mange af jeres medrejsende har garanteret selv prøvet at flyve med en baby, så de forstår jeres bekymringer.

Kom endelig med flere gode råd herunder – så opdaterer vi løbende listen.

Vi har børn er en fælles forældreplatform, det er derfor vigtigt med indspark fra jer!

You May Also Like

Furniture Layout

New Fashion Outfits

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *